Felnöttképzési Nyilvántartási Szám: B/2020/000477

EGÉSZSÉGTUDATOS TÁPLÁLKOZÁS
A táplálkozás szerepe a hormonális egyensúlyban

(Kreditpontos online továbbképzés)


Az egészséges táplálkozás a mindennapok integráns része, ok-okozati összefüggést mutat a közérzetünk, egészségünk minden elemével.
A táplálkozási tanácsadás alapján összeállított étkezés egészségvédő hatású, egészségünk támogatásának legtermészetesebb módja.

A továbbképzés során a résztvevők, hiteles, gyakorlatias, használható tudást szerezhetnek az egészséges táplálkozás vonatkozásában arról:

A megtanult problémaközpontú vagy funkcionális táplálkozási módszerek segítségével képesek leszünk helyreállítani egészségünket. Mindehhez ismereteket kell szerezni az alapanyagok, a receptúrák és a konyhatechnikai eljárások vonatkozásában.

Jelentkezés feltétele: Nincs

A továbbképzés teljes távoktatásban történik és online vizsgával zárul.

A tanfolyam elvégzésére 1 hónap áll a hallgatók rendelkezésére, de akár egy nap alatt is sikeres vizsgát lehet tenni.

A továbbképzés menete:

Jelentkezési határidő: 2025. október 31.

A képzés időtartama: 2025. november 1-30.

Helyszín: A képzés személyes jelenlétet nem igényel. Bárhonnan lehet végezni!

Tananyag írott jegyzetből és előadás hanganyagból áll. Ezt a tanulók honlapunkon a tanulói felületre belépve tudják letölteni.

Vizsga: Teszt jellegű 10 kérdés 50%-ára kell helyesen válaszolni 30 perc alatt. A tanulói felületen a vizsga rész a tananyaggal együtt nyílik, tehát a képzés időtartama alatt bármikor letehető.

Oktató: Sári Róza Életmódtanácsadó és terapeuta, Egészségügyi szaktanár

Költsége: 20.000 Ft

A továbbképzés nyilvántartási száma: SZTK-A-14740/2025

A továbbképzés pontértéke: 12 pont Egészségügyi szakdolgozóknak a 17. Természetgyógyászat szakmacsoportban

Jelentkezni lehet:

Honlapunkon: Regisztráció után belépve a saját tanulói felületén fogja tudni kiválasztani a tanfolyamot amire szeretne jelentkezni. Ha már rendelkezik regisztrációval, belépve elküldheti jelentkezését.


Tematika:

1. A szervezet működése, az emésztés és az élettani folyamatok összefüggései


2. A táplálkozási problémák és azok megoldás orientált feldolgozása


3. Táplálkozással összefüggő betegségek


4. Táplálkozási rendszerek

– metabolic typing (idegrendszer, anyagcsere),
– hormonális típusok (agyalapi mirigy, mellékvese, pajzsmirigy, petefészek),
– alaptípusok (fehérje típus, szénhidrát típus, egyensúlyi),
– női hormonális típusok testalkati jellemzői és diétája (ösztrogén, progeszteron, tesztoszteron)


5. Egészséges táplálkozás

 

A tanfolyam elvégzéséről központilag a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer által, egyedi sorszámmal ellátott tanúsítvány kerül kiállításra.

A tanúsítvány szakképesítést és szakképzettséget nem tanúsít. A tanúsítvány munkakör betöltésére nem, tevékenység folytatására megfelelő szakirányú végzettség, meglévő engedélyek mellett biztosít.

(Regisztráció után belépve a saját tanulói felületén fogja tudni kiválasztani a tanfolyamot amire szeretne jelentkezni.)

Tanulói felület belépés